Annonce

Annonce

Brev:

Har aldrig ville spise skemad


12. januar 2009

Alder:
7 mdr.

Har aldrig ville spise skemad

Hej.

Vi har en dreng som er lidt over 7 måneder. Vi startede op med skemad da han var ca 5 mdr. Han har aldrig taget skemaden til sig. Han lukker munden sammen og flytter hovedet væk når skeen nærmer hans mund.

For en måned siden tog vi en pause med skemaden på ca 12 dage. Pausen hjalp ikke, da han fortsat ikke ønsker maden. Nogle gange har vi fået lidt (5 tsk) i ham hvis han selv sidder med en ske i hånden og åbner munden for denne eller hvis han har siddet med lidt frugt i hånden. Men jeg synes jo bare ikke at det er en rigtig måde at lære at spise på. Som sagt vil han gerne sutte på frugt (har dog 2 gange fået gumlet noget agurk eller banan af som han har fået galt i halsen).

Jeg ammer sådan set 100 % incl natamning - nogle gange op til 3 gange pr. nat. Vores nat har heller aldrig været god, da vi er kommet ind i en dum spiral med nat spisning som har stået på i næsten hele hans levetid.

Jeg har været inde og kigge på nogle af dine andre svar til andre læsere med samme ...


Annonce

... problematikker. Jeg er klar over at jeg skal nedsætte amningerne og ikke amme om natten for at gøre plads til mere mad. Jeg giver ham blød frugt: appelsin, kiwi, agurk ,ristet rugbrøds stave som han kan starte på inden han får grød. Men som sagt er jeg ved at tabe modet da det er den samme seance hver dag grøden bliver serveret. Jeg laver selv grøden som p.t er hirsegrød, vi har også prøvet risgrød og majsgrød. Jeg har også prøvet færdig pulver grød og frugt grød uden held.

En anden problematik er indgivelse af jern. Dråberne vil han ikke tage, jeg har prøvet at give det på frugt mos også, men han vil ikke synke det og det ryger ud af mundvigen igen. Babyfer pulver har vi drysset på grøden, men det holder hårdt at få ham til at indtage det på skeen.

Jeg håber du har nogle gode ideer til at komme videre.
Skal jeg begynde på havregrød om morgenen og kartoffelmos til aften, eller skal vi tilbyde ham mere af vores mad som ikke er grød (jeg tror han vil få det galt i halsen)

Hilsen os

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce